Nest 2023

Het eindresultaat!

Ik ben enorm trots op dit prachtige 10-tal, wat zijn het stuk voor stuk ontzettend leuke, lieve pups geworden. Een familiefoto mag dan uiteraard niet ontbreken, het laatste moment dat ze compleet als gezin samen waren. Fantastisch om dat samen met Sietske mee te maken!


De derde, vierde en vijfde week

De tijd gaat zo snel voorbij dat het hoog tijd is voor een update uit de derde, vierde en vijfde week. In deze weken hebben de pups zich enorm ontwikkeld. Van kruipen naar wiebelig lopen zijn ze nu overgegaan naar rennen, en hard ook! Je ziet dat de pups met elkaar gaan spelen, maar ook stoeien en een beetje vechten. Ze zijn zelf vlees en brokjes gaan eten, zodat Evi steeds meer rust krijgt, en steeds minder vaak melk geeft aan de pups. Het is volop genieten van dit geweldige 10-tal!

De tweede week

Er verandert veel in de 2e week! Ze groeien niet alleen flink, maar ook de oogjes zijn nu open. Superleuk om te zien. Ze beginnen nu ook voorzichtig en al wiebelend rond te lopen. We hebben de pups even op kleur gesorteerd, van licht naar donker. Leuk om te zien hoe verschillend ze zijn van kleur. Evi doet het nog steeds ontzettend goed, na het drinken zijn de pups altijd tevreden en liggen dan heerlijk te slapen en bij te komen. Op naar week 3!

De eerste week

De eerste dagen hebben we Evi en haar pups zoveel mogelijk met rust gelaten. Zo kan ze wennen aan haar nieuwe rol als moeder. En wat doet ze dat goed! Ze gaat bijna niet uit de werpkist en de pups groeien al goed. Ze beginnen al lekkere buikjes te krijgen en na het drinken liggen ze heerlijk bij te komen. Volop genieten hier voor ons!

De bevalling

Op 18 mei is Evi bevallen! Uiteindelijk zijn er toch 11 ipv 10 puppies geboren, waarvan de laatste het helaas niet heeft gehaald. Ze heeft de bevalling prima doorstaan, en helemaal zelf voor elkaar gekregen. Het resultaat is 10 prachtige gezonde pups; 5 teefjes en 5 reutjes!
Nu gaan we volop genieten van dit prachtige stel!

Röntgenfoto


Op 11 mei hebben we een röntgenfoto laten maken van Evi, en hierop is te zien dat ze 10 puppies verwacht. Spannend, we wachten af!

 • Evi is drachtig 😃!

  Op 11 april is een echo uitgevoerd bij Evi. Thuis merkten we al dat ze wat rustiger is dan normaal, en ze eet de laatste dagen haar eten niet meer zo graag. Ook zijn haar tepels al wat roder en groter geworden, en lijkt ze al een beetje een buikje te krijgen. Op de echo was gelukkig duidelijk te zien wat wij al hoopten en vermoedden: Evi is drachtig!

  De uitgerekende datum is 17 mei.

 • Dekking

  Op 15 en 16 maart is Evi op bezoek geweest bij Sky (Love Thing van de Loenense Hoeve), beide keren is ze gedekt. Op 11 april zal een echo uitgevoerd worden om erachter te komen of Evi inderdaad drachtig is.

 • Planning

  De verwachting is dat Evi in het voorjaar van 2023 loops zal worden, en dan staat een date met een prachtige reu op de planning: ‘Love Thing van de Loenense Hoeve’. Evi en Sky hebben inmiddels al kennis gemaakt met elkaar en het lijkt liefde op het eerste gezicht. We houden u op de hoogte van de gebeurtenissen, en mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u alvast op de wachtlijst geplaatst worden.

Scroll naar boven