Voorstellen

Ik ben Astrid Smit, 44 jaar, opgegroeid in Hattem op de Veluwe. Inmiddels woon ik alweer 16 jaar met mijn man en 3 kinderen in Wieringerwerf. Mijn man is akkerbouwer en op onze boerderij verbouwt hij met name pootaardappelen, uien, suikerbieten en granen. Ik ben paraveterinair en werk bij een dierenartsenpraktijk in West-Friesland. Mijn passie voor dieren kan ik gelukkig dagelijks gebruiken in mijn werk.

Op onze boerderij hebben we voldoende ruimte om onze gezin aan te vullen met de gezelligheid van 2 honden; Evi en Billie.

Onze eerste hond, Labrador Balou, is helaas in 2020 overleden, ze is 15 jaar geworden. Met Balou heb ik gedrag en gehoorzaamheidstrainingen gevolgd, maar geen jachttraining. Met mijn 2e hond, Billie, een kruising Labrador/Rhodesian Ridgeback ben ik met jachttraining gestart en sindsdien niet meer mee opgehouden. Een nieuwe hobby was gevonden! Ik vind het geweldig om te zien wat jachthonden allemaal in zich hebben. Aangezien Billie een kruising is, en ik met hem geen wedstrijden mocht volgen, wist ik dat mijn volgende hond een stamboom zou hebben. Nadenkend over welk ras het beste bij mij zou passen kwam ik uit bij de Golden Retriever. Dankzij Wim en Cathy te Winkel uit Winterswijk mocht ik in april 2020 Evi bij hen ophalen. Wat een fantastische hond blijkt Evi te zijn! Sinds ze 7 weken oud is volgen we samen trainingen, workshops, en doen we mee aan wedstrijden en wat is dat geweldig om te doen. Een Golden Retriever heeft een zacht karakter, is slim, werkt hard en heeft een grote ‘will to please’.

Gezondheid, werklust en een lief karakter zijn voor mij de belangrijkste faktoren om rekening mee te houden bij het fokken. Als beginnend fokker zijn mijn eisen hoog, en zal ik mijn uiterste best doen om te zorgen voor het beste resultaat; gezonde nakomelingen.

Scroll naar boven